Acupunctuur is een eeuwenoude behandelwijze die oorspronkelijk uit China komt. Daarnaast wordt het ook veel toegepast in India. Een voorbeeld hiervan is Chinese kruidentherapie. Maar hoe werkt Chinese acupunctuur precies?

Binnen de oosterse geneeskunde wordt het lichaam en de geest van de mens als één geheel beschouwd. Dit betekent dat mentale, emotionele en fysieke ontwikkelingen met elkaar verbonden zijn. Dit staat bekend als een holistische benadering.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is een mentale of fysieke aandoening of klacht geen op zichzelf staand probleem, maar een teken van een verstoring in het totale welzijn, met name gericht op de energiestromen die door de meridianen lopen.

 

“Middels Chinese Acupunctuur kan de verstoorde energiebalans weer in evenwicht gebracht worden.”

 

Bij Acupunctuurpraktijk Avicenna in Almere beschikken we over jarenlange ervaring in het behandelen van een breed scala aan fysieke en mentale klachten. We begrijpen dat dit voor u van belang is: uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van Chinese acupunctuur.

Chinese acupunctuur richt zich op de energiebanen binnen ons lichaam, die uit balans kunnen raken. De acupunctuurpunten liggen op deze banen en zijn verbonden met specifieke organen of functies. De acupuncturist is bekend met deze banen en weet precies welke organen ermee verbonden zijn.

 

Chinese acupunctuur in de praktijk:

Chinese acupunctuur werkt als volgt: de acupuncturist begint met het maken van een foto van uw tong. Dit lijkt misschien vreemd, maar hieruit kan al veel informatie worden gehaald. Samen met uw klachten wordt de diagnose gesteld. Vervolgens zal de acupuncturist met behulp van heel kleine naaldjes de energiepunten stimuleren of afremmen om de energie in balans te brengen. Hierbij worden de meridianen, oftewel energiebanen, benadrukt. De naalden zijn zeer fijn en veroorzaken doorgaans geen pijn.

Acupunctuur kan worden gezien als een waardevolle aanvulling op de reguliere geneeskunde. Vaak zitten onze cliënten ook in een behandeltraject binnen de westerse geneeskunde. De acupunctuurbehandeling kan worden toegepast voor verschillende soorten klachten, zoals lichamelijke pijn in de nek, rug, hoofd, darmen of maag. Daarnaast kan het helpen bij het stoppen met roken, afvallen, stress of andere klachten. Bij Avicenna Acupunctuur in Amsterdam kunt u rekenen op:

 

  • Een veilige behandeling
  • Persoonlijke hulp en begeleiding bij uw klachten
  • Gratis eerste consult
  • Jarenlange ervaring zorgt voor een deskundige acupunctuurbehandeling
  • Mogelijkheid om Chinese kruidentherapie toe te passen
 

Kies voor Acupunctuurpraktijk Avicenna in Almere

Bij Acupunctuur Almere bent u in goede handen. Als u kampt met aanhoudende klachten, kunnen we samen onderzoeken welke opties er zijn. U kunt bijvoorbeeld een acupunctuurbehandeling combineren met Chinese kruidentherapie. Als u een afspraak bij ons maakt, begint het met een kennismakingsgesprek waarin we bespreken wat uw wensen zijn en hoe we u kunnen ondersteunen. Dit eerste gesprek is altijd kosteloos.s.

Neem gerust contact met ons op!

Heeft u verdere vagen over acupunctuur behandelingen? Wij vertellen het u graag! Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? U kunt ons telefonisch bereiken via 06 3808 1281. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om ons contactformulier in te vullen. We zijn gevestigd in Amsterdam Zuid ook vlakbij Amstelveen

Waar kan Acupunctuur mee helpen?

Met acupunctuur kunnen verschillende aandoeningen en klachten worden behandeld en verholpen, waaronder :

 

Bij Avicenna Acupunctuur wordt u te allen tijde geholpen door erkende therapeuten. U kunt dus altijd uitgaan van kwaliteitsbehandelingen bestaande uit de juiste uitvoering en een nadruk op veiligheid en persoonlijk, professioneel, en eerlijk advies.