Ben je bekend met de mogelijkheden van acupunctuur bij het ondersteunen van paren die graag ouders willen worden? Ontdek hoe acupunctuur kan bijdragen aan het vervullen van je kinderwens.

Onze benadering van acupunctuur draait om het herstellen van de harmonie in het lichaam, waardoor de natuurlijke energiestromen weer in balans komen. Dit kan een gunstig effect hebben op zowel de menstruatiecyclus als op het verminderen van stress, twee cruciale elementen voor het bereiken van vruchtbaarheid. Maar dat is niet alles! Acupunctuur kan ook de kwaliteit en kwantiteit van sperma verbeteren bij mannen, wat de kans op een succesvolle bevruchting vergroot.

Als je op zoek bent naar een natuurlijke, veilige, en doeltreffende manier om zwanger te worden, dan kan acupunctuur een geschikte oplossing zijn. Onze behandelingen worden op maat gemaakt om tegemoet te komen aan de individuele behoeften van elke patiënt, waardoor je de best mogelijke kans hebt om zwanger te worden. Je kunt bij ons rekenen op deskundige begeleiding, persoonlijke aandacht, en een rustige omgeving, zodat je je volledig op je gemak voelt tijdens de behandelingen. Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen en laat ons je helpen je droom van een gezin werkelijkheid te maken met behulp van acupunctuur!

Acupunctuur bevordert de vruchtbaarheid van vrouwen en mannen

Helaas ervaren veel vrouwen en mannen moeilijkheden bij het vervullen van hun kinderwens. Volgens de WHO zoekt ongeveer 15% van de stellen in hun vruchtbare leeftijd hulp bij het zwanger worden. In 33% van de gevallen ligt het probleem bij de vrouw, bij 35% bij de man, en bij 32% aan een combinatie van factoren. In onze praktijk begeleiden we stellen met een kinderwens door middel van acupunctuur en Chinese geneeskunde, in de hoop dat deze benadering bijdraagt aan het realiseren van hun wens om zwanger te worden.

Hoe werkt acupunctuur en zwanger worden?

Bij vrouwen streven we naar het reguleren van de menstruatiecyclus, het verbeteren van de eisprong en het bevorderen van de groei van eicellen. Een essentieel aspect is ook het optimaliseren van de doorbloeding van de baarmoederwand. Bovendien ervaren veel vrouwen een verbetering in hun algehele welzijn tijdens de periode van acupunctuurbehandelingen; ze hebben meer energie en ervaren minder stress. We raden aan om ongeveer twee maanden vóór aanvang van de reguliere medische behandelingen te beginnen met acupunctuur. Op die manier kunnen we een stevige basis leggen ter voorbereiding op het vruchtbaarheidstraject. Naast acupunctuur en Chinese kruiden is het belangrijk om een gezonde levensstijl te hanteren en evenwichtig te eten. Op die manier kun je zowel lichaam als geest optimaal voorbereiden op het traject dat voor je ligt. Het is ook aan te raden om innerlijke rust te vinden, omdat stresshormonen vaak een grotere rol spelen dan we ons realiseren.

acupunctuur en zwanger worden

Acupunctuur en zwanger worden, werkt dat echt? Ook bij onvruchtbaarheid?

Hoewel acupunctuur en zwangerschap geen gegarandeerde combinatie vormen, schatten we ons succespercentage op ongeveer 60/40. Dit is echter nog niet volledig bevestigd. De oorzaak van onvruchtbaarheid speelt natuurlijk ook een rol. Deze oorzaken variëren van onverklaarde onvruchtbaarheid, endometriose, PCOS, PMS, anovulatie, DES, tot problemen met de eierstokken of eileiders; antispermantistoffen kunnen leiden tot verminderde kwaliteit of kwantiteit van sperma. Desondanks hebben we positieve ervaringen met de behandeling van de meeste van deze vormen van onvruchtbaarheid. Lees hier meer over zwangerschap en acupunctuur.

Ons doel is ook om, waar mogelijk, de menstruatiecyclus te verbeteren; de rijping van eicellen te stimuleren; de doorbloeding van het baarmoederslijmvlies te verbeteren; stress te verminderen en de patiënt goed te begeleiden gedurende het hele traject van vruchtbaarheids- en/of IVF-behandelingen. Voor mannen maken we vaak gebruik van Chinese kruiden, waarvan we ook vaak goede resultaten zien.

Acupunctuur en zwanger worden op latere leeftijd

Voor sommige vrouwen blijft de wens om moeder te worden bestaan, zelfs op latere leeftijd. We spreken dan van vrouwen die 40 jaar of ouder zijn. Vanwege je leeftijd kan je te maken krijgen met verminderde vruchtbaarheid. Ook in dit proces staan we graag voor je klaar en begeleiden we je persoonlijk bij het vervullen van je kinderwens.

Frequentie van behandelingen:

In de eerste fase streven we ernaar vrouwen wekelijks te zien. De behandeling wordt individueel aangepast op basis van onze diagnose en de fase van de cyclus. Bij IVF, ICSI en soms ook IUI stemmen we de behandeling af op het gebruik van medicatie. Het is raadzaam om voor IVF, ICSI of IUI al 8 tot 12 weken van tevoren een afspraak te maken.

Waarom stimuleert acupunctuur de kans op zwangerschap :

Acupunctuur bij IVF zwangerschapsbehandeling

Onderzoek heeft aangetoond dat een acupunctuurbehandeling vóór de terugplaatsing de kansen op een zwangerschap vergroot. Bij acupunctuur Amsterdam proberen we altijd op de ochtend van de terugplaatsing een afspraak met de betreffende patiënte te maken. Ook in het weekend. Maar als iemand te ver weg woont, is dat soms onmogelijk en zou dit meer stress opleveren, dan goed doen. In dat geval spreken we liever de middag voorafgaand aan de terugplaatsing af. De weken die volgen na de terugplaatsing zijn vaak stressvol, wij raden ook in die periode een behandeling aan om de kans op innesteling na IVF te vergroten en vooral ook om de rust enigszins te kunnen behouden. De behandeling is er dan ook op gericht om de bijwerkingen van de medicatie in te dammen en vermindering van pijn en stress.

Meer weten?

Wil je meer lezen over het succes van acupunctuur en zwangerschap, dan verwijzen we je graag door naar een Australische collega van ons. Jane Lyttleton heeft een acupunctuurkliniek in Australië, puur gericht op vruchtbaarheids- en zwangerschapsbehandelingen.

Voor meer behandelingen van Acupunctuur Almere zie onze homepagina. Natuurlijk kun je ook kijken naar onze pagina ervaringen met acupunctuur.