U wilt van uw gezondheidsklachten af

U sukkelt al lang met bepaalde gezondheidsklachten. U heeft van alles al geprobeerd, maar niets lijkt te helpen. Een Acupunctuur behandeling zou best wel eens verlichtend of zelfs helend kunnen werken. Zeker niet alles is te verhelpen met een acupunctuur behandeling of meerdere behandelingen, echter wel veel. Acupunctuur is een onderdeel van Traditionele Chinese geneeskunde en bestaat niet voor niks al honderden jaren. De reguliere westerse zorg richt zich op andere inzichten en weet medicijnen te patenteren. In de Chinese Geneeskunde werken we veel met natuurlijke kruiden welke niet te patenteren zijn. Met acupunctuur behandelingen richten we ons op de energiebanen van het lichaam. Bent u nieuwsgierig of deze bijzondere eeuwenoude geneeswijze iets voor u kan uitmaken, maak dan een vrijblijvende afspraak voor een intake bij Acupunctuur Amsterdam. Onze ervaren en gediplomeerde acupuncturist kan een geheel plan op maat voor u opstellen om met behulp van deze techniek uw klachten eindelijk te verminderen en zelfs te laten verdwijnen. Fijn gevoel toch? Op deze pagina kunt u meer lezen over wat deze behandeling voor u kan betekenen.

U wilt van uw gezondheidsklachten af

Acupunctuur is zoals hierboven al is benoemd een eeuwenoude behandeling, afkomstig uit onder andere China en India. Het idee van deze behandeling berust op energiebanen die in ons lichaam lopen, die allen in verbinding staan met een bepaald orgaan of een bepaalde functie. De energie in ons lichaam en daarmee in deze banen, kan verstoord raken. Dit kan zich uiten in verschillende lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, stress, vermoeidheid, spier- en gewrichtspijnen.

Op deze energiebanen liggen zogenaamde acupunctuurpunten. Met behulp van minuscule naaldjes kan de acupuncturist deze punten aanprikken om bepaalde energie te stimuleren, of juist af te remmen. Dit alles ten doel om de balans in het lichaam te herstellen en klachten te verminderen. Acupunctuur kan een uitstekende aanvulling zijn op de reguliere geneeswijzen.

De intake/ behandeling met acupunctuur

Tijdens het eerste bezoek krijgt u alle gelegenheid te vertellen over de klacht. Vervolgens stel ik u een aantal vragen over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid, zoals bijvoorbeeld het slapen, de stoelgang, het transpireren en de menstruatie. Graag leg ik u uit wat ik doe, waarom ik het doe, hoe ik de acupunctuurpunten op het lichaam vind en hoe er vanuit de acupunctuur tegen de klacht wordt aangekeken.

Ik bespreek samen met u de diagnose, mijn overwegingen en hoe ik de acupunctuur, dry needling, fysiotherapie gebruik of combineer in de behandeling. Uiteraard staat vragen vrij. Je gaat per slot van rekening niet elke dag naar de acupuncturist. Onderdeel van het eerste bezoek is altijd, direct na de intake, een eerste behandeling. Het zetten van de naaldjes wordt in het algemeen niet als vervelend ervaren. Het is doorgaans te voelen als een klein prikje, dat geen of nauwelijks pijn doet. Als het naaldje op het juiste punt is ingebracht, geeft dat een tintelend gevoel. Afhankelijk van de klacht blijven de naaldjes 20 tot 30 minuten zitten.

Behandeling toegespitst op uw klacht

Elke behandeling wordt steeds aangepast aan uw gesteldheid op dat moment. Afhankelijk van de klacht kan de behandeling worden gecombineerd met massagetechnieken, ooracupunctuur of dry needling. Er is dus geen standaardbehandeling voor één bepaalde klacht. Afhankelijk van de klacht zal gemiddeld na 4 à 5 behandelingen het effect van de behandeling geëvalueerd worden. In overleg met u zal de behandeling al dan niet worden voortgezet.

De voordelen van een behandeling met acupunctuur

De eeuwenoude behandelmethode kan bij de meest uiteenlopende klachten worden ingezet. Maak uw klachten kenbaar bij Acupunctuur Amsterdam. Vervolgens kunnen wij met u een gericht behandelplan opstellen. Specifiek toegespitst op uw lichamelijke en geestelijke conditie. Acupuncturist Fara is afgestudeerd in Chinese Medicijnen en Acupunctuur en inmiddels al bijna 15 jaar bezig in de praktijk.

Ook maken wij bij onze kruidentherapie gebruik van kruiden van enkel gecertificeerde leveranciers. Zo weet u dat u bij ons in goede handen bent. Verder biedt deze behandeling de volgende voordelen:

  • Een natuurlijke behandeling, gebruikmakend van natuurlijke producten
  • Inzetbaar bij verschillende gezondheidsklachten
  • Geen bijverschijnselen
  • Gericht op de oorzaak van uw klachten
  • Uw lichaam geneest zichzelf met onze hulp
  • Alle behandelingen zijn geheel veilig